Priča Katrin Tinki Oschmann savršen je primjer da je rad žena u transportnoj industriji danas svakodnevna stvarnost, a ne samo neispunjeni snovi o vožnji velikog kamiona.

Vozač kamiona nije posao, to je poziv

Tinka , kako je zovu njena porodica i prijatelji, bila je kozmetičarka iz Turingije po zanimanju dugi niz godina nakon karijere svog dva brata Jensa i Heika, profesionalnih vozača kamiona. Radila je u različitim zanimanjima preko sedam godina. 

Od brojnih poslova koje je obavljala, povremeno je pomagala i bratu u svakodnevnom poslu kao vozač kamiona. Tokom tih zajedničkih kurseva, Tinka je otkrila kako zove i kaže: Kao i moj brat, i sama bih htjela voziti kamione . Zahvaljujući službenicima koji se oprostio od agencije za zapošljavanje 2015. godine, dobila je priliku da se za tri mjeseca prekvalificira kao profesionalni vozač. 

Nakon ovog tečaja zaposlila se u špediterskoj kompaniji Höhner. Tada je dobila svoj prvi kamion. Bila je to Scania R 450 Topline koju je Tinka lijepo krstila kao Meggie . Trenutno heroina prevozi drogerije i predmete za domaćinstvo u regionalnom i prijevozu. Ponekad sa robom ode u Turingiju, gdje uvijek ima vremena provesti vrijeme sa svojim najmilijima.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime