Nakon višemjesečne istrage, žandarmi iz Orleansa uspjeli su uhvatiti 11 osoba osumnjičenih za krađu tereta s parkirališta kamiona na francuskoj autocesti A10. Zločinci su bili … vozači kamiona.

29. januara žandarmi su uhapsili 9 muškaraca osumnjičenih za krađu tereta s parkirališta u Meung-sur-Loireu. Još dva muškarca privedena su narednog dana u Loir-et-Cher. Grupa organizovanog kriminala 2019 Sredinom 19. vijeka djelovala je na parkiralištima za kamione u središnjoj Francuskoj. Tada je gradsko tužilaštvo Tours otvorilo dubinsku istragu.

Alkohol, parfemi i odjeća

Tokom istrage žandarmi su uspeli utvrditi da su kriminalci učestvovali u međunarodnim pošiljkama . Obavili su potpuno legalni prijevoz iz Rumunije u Francusku. Međutim, nisu prevozili legalni teret iz Francuske i robu ukradenu iz drugih kamiona.

„Grupa je uglavnom bila aktivna na parkiralištima sa francuskog autoputa A10. Muškarci su parkirali kamione pored sebe i izveli “izviđanje” u potrazi za vođom. zavjese sa najvrjednijom robom. Tarpaulinisti su većinu vremena krali alkohol, parfeme, kozmetiku i dizajnersku odjeću, prenosi francebleu.fr, francuski portal.

Zločinci nisu odmah nakon krađe napustili parkiralište kako ne bi izazvali sumnju . Nakon odmora otišli su u Rumuniju, gdje su na crnom tržištu prodali ukradenu robu.

Između 24 i 38 godina, 11 muškaraca optuženo je za 24 krađe, a ukradena roba vrijedna je 2 milijuna Eur. 

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime