Ruski mediji šire dramatični video zapis. Možete vidjeti set od šest osovina, čiji je vozač umro tokom vožnje.

Incident se dogodio prošle srijede, oko 11.00 sati. Crveni Volvo FH, vukući poluprikolicu s morskim kontejnerom, vozio je dva kilometra duž sve četiri trake bez kontrole. Vozilo se odbilo od barijere, dovelo do bezazlenog sudara sa putničkim automobilom, a istovremeno se kamion nastavio kotrljati.

Kroz otvoreni prozor nije se vidio nijedan vozač. Nažalost, s dobrim razlogom – čovjek koji je upravljao kamionom umro je u vožnji i očigledno skliznuo sa sjedala. Poznato je da je imao 48 godina, ali tačni uzroci njegove smrti još nisu navedeni.

Nakon nešto više od dva kilometra, kamion se konačno zaustavio na jednoj od ograda. Iako je bilo pokušaja da se zaustavi mnogo ranije, koristeći drugi set. Pokušao je slučajni svjedok koji je vozio Volvo FM sa prikolicom sa ceradom. Uspio je da se savršeno postavi ispred seta izvan kontrole i akcija je bila blizu uspjeha. Tada se, međutim, pojavila prepreka u obliku srebrnog Jaguara, koja se kao da se ništa nije dogodilo, direktno ubacio ispred kamiona.