Fabrike Volvo Trucks u Švedskoj i Belgiji, koje su zatvorene od sredine marta, postepeno nastavljaju proizvodnju. 

Postepeno nastavljanje proizvodnje određeno je faktorima kao što su nivo narudžbi, sposobnost dobavljača da osiguraju potrebne komponente i propise o socijalnoj distanci kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Tokom pandemijskih ograničenja, Volvo Trucks je održavao većinu servisnih centara širom svijeta. U Rumuniji je svih devet servisnih centara otvoreno za pružanje usluga koje su kupcima potrebne. Pored toga, osigurana je optimalna razina ponude rezervnih dijelova. Međutim, proizvodnja Volvo Trucks u Europi morala je biti zaustavljena sredinom marta, kada je globalni lanac opskrbe prekinut.

Volvo Trucks će se i dalje fokusirati na pružanje usluga koje omogućuju kretanje kamiona kako bi se isporučivala neophodna roba, poput hrane i lijekova, koja su neophodna za rad kompanije.

„Vozači kamiona, teretni prevoznici i tehničari servisnih centara uložili su velike napore u ovom periodu i naša je dužnost da ih podržimo u nastavku svojih operacija“, rekao je Peter Eriksson, generalni direktor Volvo Trucks .