U utorak, 13. januara, njemačka policija provjerila je kamion sa prikolicom na A61 kod Westhofena. Kombinacija se istakla jer se prikolica tokom vožnje nagnula skroz udesno. Tijekom provjere policajci su pronašli četiri neosigurana kamiona spremna za otpad. Da bi ih spakovali u prikolicu, krovovi kamiona su savijeni.

Abfalltransport

Kamion je trebao ići u Irak, ali nije postojala dozvola za prevoz. Zbog toga su policajci sumnjali da se radi o ilegalnom transportu. Policija je naložila povratak pošiljaocu u Münsteru koji bi se održao danas. Međutim, sve je ispalo malo drugačije.

Pomnijim pregledom otkriveno je da je i sam kamion u jadnom stanju. Stoga ga više nije bilo moguće vratiti pošiljaocu. Pored toga, tečnost je kapala iz prostora za teret.

U međuvremenu, sin 48-godišnjeg vozača iz Alsdorfa prijavio se policiji i izjavio da je turska transportna kompanija htjela prisiliti njegovog oca da nastavi put s pokvarenim kamionom i ilegalnim teretom uprkos policijskoj zabrani. Tada je vozač odlučio da kamion ostavi na parkingu.

Nakon pretrage, carinska patrola pronašla je kamion sa zamjenskim vozačem špediterske kompanije na parkingu na graničnom prijelazu prema Austriji u blizini Bad Reichenhalla.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime