Pretučeni ranik tvrdi da je čak mesec dana ranije najavio gazdi da bi želeo da iskoristi slobodne dane kako bi otišao za Austriju.

“Mislio sam ići nekoliko dana u Austriju, to sam i najavio na vrijeme. Ja znam da je kriza za vozače, ali imali su mjesec da mi nađu zamjenu kako bih mogao na godišnji”, rekao je pretučeni radnik za Avaz.

Kobnog dana koleginica mu je, kaže, poslala poruku da gazda hoće da ga vidi. “Otišao sam do firme, tamo su bili gazda i još jedan, koji su me pozvali da uđem u kancelariju. Rekao sam da neću i odjednom sam osetio udarac pištoljem po glavi. Pao sam na pod parkinga ispred firme, a oni su me još pola sata nastavili udarati nogama i rukama”, rekao je I. P.

Radnik je uspeo da pobegne do kafane odakle je pozvao policiju koja ga, kako kaže, ni do danas nije saslušala. “Uspeo sam spasti živu glavu, prevezli su me u bolnicu, gde su doktori konstatovali povrede na rebrima, telu, glavi… Čak nije istina ni da sam dao otkaz, došao sam tražiti samo godišnji odmor. Zaista ne znam zašto su me pretukli, verovatno nisu mogli naći drugog vozača”, rekao je on.

Slučaj će, najavljuje pretučeni, dobiti i sudski epilog, a u firmu više nema nameru da se vratii. “Naravno da tu više ne želim da radim, a s gazdom ću pričati samo putem advokata”, rekao je radnik.

Gazda firme odbacuje sve optužbe i kaže da je I.P. primio na posao kada je bio u najvećim problemima i kada nijedna druga firma nije htela da ga zaposli zbog silnih kazni, krađa i neprimerenog ponašanja.

Optužuje ga da je razbio skup kamion zbog čega je njegova firma morala da snosi svu štetu i da je bio neprijatan i neprimeren radnik koji je kamion pozajmivao nepoznatim licima.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime