Prije nekoliko dana, njemačka policija A8 pregledala je rumunski kamion s dvostrukom posadom. Provjera ispisa tahografa rezultirala je bolno visokim kaznama. Kazne za vozača i poslodavca.

Njemački  policajci na cesti koji su patrolirali autocestom A8, primećen u blizini kamiona na parkingu ivičnjak Oberelchingen. Vozilo je bilo na zaustavnoj traci, dvojica rumunskih vozača čekali su mehaničara da popravi kamion.

Policija je iskoristila priliku da provjeri podatke tahografa u posljednjih 28 dana. Tokom pregleda utvrđeno je da je tahograf zabilježio vrijeme odmora dok je kamion zapravo bio na putu.

Kao rezultat toga, dva vozača, jednog 34 i drugog 37, policija je kaznila po 1.500 eura. Njihov poslodavac kažnjen je sa 15.000 eura. Uz to, kamion nije mogao nastaviti dok vozači nisu ispunili potreban period odmora. 

To je slučaj kako bi svi bili svjesni da, iako mnoge zemlje ublažavaju pravila o radnom vremenu vozača i privremeno ukidaju zabrane, kontrolna tijela još uvijek hvataju one koji očito krše zakon. 

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime