Kako bi obeležio 500 godina od smrti Leonarda da Vincija, Medici Style je pripremio poseban dizajn za kamion MAN TGX 18.500.

Italijanska kompanija Medici Style u regiji Reggio Emilia poznata je po ekskluzivnim interijerima od kože koji razvija za automobilsku industriju. Ali ovaj put nisu dizajnirali superautomobil, već MAN-ovu kamionsku glavu 18.500 .

Kamion MAN TGX 18.500 nije samo modificiran iznutra, već je dobio i prilagođen vanjski dizajn. Na primijenjenim tajicama su svi projekti koje je razvio Leonardo da Vinci, od leteće mašine do balona sa vrućim zrakom. Dizajn, upotpunjen bilješkama majstora, prekriva bočne stranice, ali i prednji dio kamiona, a na poleđini je čak i portret Leonarda da Vincija.

Kompanija Basic Media bila je odgovorna za dizajn eksterijera i koristila je za ovaj rad profesionalni film za lijepljenje iz 3M-a, koji je primijenio digitalni otisak.

Interijer je dizajnirala ekskluzivno kompanija Medici Style, koja je stvorila pravo umjetničko djelo, upravo u Leonardovom stilu. Stolice, volan, presvlaka vrata, ali i madraci za krevet prilagođeni su predmetima koji se odnose na italijanskog majstora.

Za tapaciranje korištene su dvije vrste kože, od kojih je jedna digitalno tiskana iz svih razloga koji stupaju u kontakt s Leonardom. Posebni šavovi daju cijelom projektu još elegantniji izgled. U prvom planu bio je “Čovjek u prozoru”, najpoznatije djelo Da Vincija.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime