Kompanija Disfrimur, koja upravlja jednim od najvećih španskih lanaca supermarketa Mercadona, testirat će najveći kamion sa hladnjačom u Španiji u sklopu pilot projekta. Prevoznik na taj način želi optimizirati distribuciju i smanjiti emisiju izduvnih gasova.

Disfrimur je najavio pilot projekat kreiran u saradnji sa Univerzitetom u Saragosi, Generalnom direkcijom za cestovni saobraćaj (DGT – ekvivalent našeg ITD) i proizvođačima – MAN i SOR Ibérica. 

U sklopu testova, Disfrimur će provesti rute širom Španije s najvećim kamionom s hladnjačom u državi. Njen DMC doseže 70 tona. Vozilo je dugačko 32 metra i u njemu će se nalaziti 66 eura paleta. Set se sastoji od MAN TGX kamiona sa konfiguracijom 4 × 2 sa motorom od 640 ks i dve hladnjače s punim dimenzijama, troosne hladnjače iz SOR Ibérica. 

Španski prevoznik računa na mega školu kako bi optimizirao distribuciju, povećao efikasnost i smanjio emisije. 

U FIRMI Disfrimur i dalje radimo na kontinuiranom razvoju kako bismo ponudili najkonkurentnije transportne usluge, najkvalitetnije, uz najniže troškove i u najkraćem mogućem roku. Jer inovacija, zajedno s trudom i zalaganjem za naše okruženje, može stvoriti sjajne projekte “, komentirao je pilot Juan Sánchez, izvršni direktor Disfrimura tokom prezentacije vozila.

Prednosti upotrebe mega kamiona

Prednosti upotrebe produženih kamiona sažele su prošle godine organizacije proizvođača kamiona ACEA. Prema podacima udruženja megatruck, oni mogu ublažiti probleme nestašice osoblja u transportnoj industriji, povećati konkurentnost kompanija smanjenjem transportnih troškova i značajno smanjiti emisiju CO2.

1 KOMENTAR

  1. Ko ne zna , evo da vam kazem da se ovi kamioni vec poodavno voze u svedskoj. Odobreno od skanije. Kamion su dve sleperske prikolice . ILI 33 metra ukupne duzine. Osim toga voze se kamioni od 25 metara. Solo kamion plus sleperska prikolica . Ove 25 metarske kombinacije cine skoro 50% transporta u svedskoj .

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime