Novi kamioni ukupne dužine do 25,25 metara morat će biti opremljeni elektroničkim sustavom pomoći u skretanju. Mjeru je poduzela Njemačka savezna vlada radi sigurnosti prometa.

Ove godine Njemačka je dozvolila testiranje dugih kombinacija, do 25,25 metara. Ubuduće bi ih trebalo opremiti sistemom pomoći pri skretanju. Sustav treba akustički upozoriti vozača na opasnost od sudara tokom skretanja, posebno kod biciklista.

Od 1. jula 2020. novi kamioni će morati imati pomoćnika za vidljivost na uglu suvozača i signalna svjetla sa bočne strane vozila. Za dvije godine mjera će biti obvezna za sve duge kamione.

Njemačko savezno ministarstvo prometa zabrinuto je da zbog posebne duljine novih kombinacija vozila mogu postati opasnost u prometu, posebno u urbanim područjima. Zbog toga je Njemačka uvela ovaj nacionalni propis.

Obično se sigurnosna oprema ne može regulirati nacionalnim mjerama, a Njemačka mora primijeniti važeće homologacije u EU-u. Za konvencionalne kamione, dužine do 18,75 metara, planovi EU obvezuju sustav pomoći u skretanju za sve nove tipove vozila od 2022. i za sva nova vozila od 2024.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime