Scania obilježava „dan klime“ tako što će u svim svojim pogonima zaustaviti rad na najmanje jedan sat, kako bi se sprovela obuka iz oblasti klimatskih nauka i održivih operacija za 52.000 zaposlenika kompanije.

Poslovanje na svim proizvodnim lokacijama i lokalnim Scania jedinicama širom svijeta je zaustavljeno, a zaposleni će naučiti više o klimatskim promjenama, a sve misli su usmjerene na dobijanje ideja o tome kako Scania može poboljšati svoj rad i održivost u svakom aspektu svog poslovanja.

Paket za obuku, na više od 30 jezika, distribuiran je širom svijeta. Osim što će saznati vše o pogubnim učincima klimatskih promjena, zaposlenici su zamoljeni da predlože mjere koje se mogu učiniti kratkoročno, srednjo i dugoročno kako bi se smanjio utjecaj na klimu.

U pripremi za ovaj veliki događaj, Scania je obučila oko 2.500 svojih radnika za vođenje dinamičnih radionica na svojim radnim mjestima.

„Kada okupimo više hiljada naših radnika, uvjeren sam da ćemo značajno ubrzati put ka održivosti“, kaže Henrik Henriksson, predsjednik Scanije, i dodaje: „Ako nismo održivi, ​​više nećemo biti privlačni na tržištu. Stoga moramo sprovesti tu transformaciju, ne samo da bismo ostali konkurentni, već i zato što moramo preuzeti odgovornost, kao kompanija, kao društveni građanin, i biti dio transformacije u održivije društvo.“

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime