ZWOLLE – Scania se trenutno priprema za ponovno pokretanje proizvodnje u Scania Production Zwolle i Scania Production Meppel. Ovo ponovno pokretanje dio je velike operacije za pažljivo i postupno pokretanje cjelokupne europske proizvodnje. 

U Zwolleu će se ponovo pokrenuti proizvodna linija 20. aprila, a u Meppelu će ulice za bojanje i kabine za raspršivanje ponovo raditi od 28. aprila. U prvoj fazi količina će i dalje biti mala, a primarni fokus će biti na stvaranju sigurnog radnog okruženja za zaposlenike i testiranju dobavljača.

Scania je 20. marta najavila da će primijeniti strukturirano i dobro organizirano gašenje čitavog globalnog proizvodnog sistema. Ponovno pokretanje izvršit će se na isti način: planirano, strukturirano i postupno. Scania će i dalje pažljivo pratiti i prilagođavati razvoj i aktivnosti u globalnom proizvodnom sistemu tamo gdje je to potrebno.

To se odnosi i na sve nove mere koje je preduzela vlada. Lična sigurnost zaposlenih je najvažnija. Nužno je da mogu raditi u skladu s nacionalnim smjernicama higijene i socijalne udaljenosti. Pored toga, mnogi dobavljači u širokom lancu nabave kompanije Scania pomno će se nadzirati. Nježno pokretanje proizvodnje znači još jedan korak u pravom smjeru.

Organizacija Scania, uključujući Scania Parts Logistics u Oudsbergenu u Belgiji i sve Scania radionice u Beneluksu, i dalje je radila kako bi nastavila garantovati transportnim kompanijama optimalnu dostupnost svojih vozila. Kontinuitet za Scania-ove kupce i dalje je optimalan, uz pridržavanje nacionalnih smjernica i prilagođenih kućnih pravila za posjetitelje radionica.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime