Udruženje Truckers Life i Fondacija Eurowag otvorili su prostoriju za fitnes na otvorenom za vozače kamiona u elektrani EW, nedaleko od granice s Njemačkom.

Fitnes sala nalazi se u gradu Rozvadov, u blizini autoceste D5 , na tlu elektrane kompanije EW i veoma je popularna zbog svoje lokacije, ali i povoljnih cijena.

Ugradnjom dvorane, Udruženje kamiondžija za život i sponzor koji je financirao građevinsku opremu, Fondacija Eurowag , žele nagovoriti vozače na zdrav životni stil i obratiti veću pažnju na njihovo fizičko stanje.

Zahvaljujući podršci Eurowag možemo promovisati ideju zdravog vozača. Kompanija savršeno razumije koliko je fizičko stanje važno za profesionalne vozače “, kaže Aleksandra Gwiazdowicz, voditeljica projekta udruženja Truckers Life.

Fitnes sala jedan je od elemenata s kojim je opremljena stanica za punjenje  Eurowag-a u Rozvadovie , u sklopu projekta modernizacije.

Stanica je takođe bila opremljena dodatnim pumpama za gorivo i novim parking mjestom.

Profesionalni rad vozača nije među najlakšim. Drago nam je što smo doprinijeli poboljšanju udobnosti tokom rada i što im možemo pružiti alate za aktivan odmor “, rekao je Klaus Burkart, Eurowag Operations Manager.

Svi životni fitnes parkovi Fundacji Truckers besplatni su i otvoreni 24 sata dnevno. Trenutno ih u Europi već postoji preko 70.

Ovde, tokom pauze, vozači kamiona mogu kretati mišiće, kosti i zglobove kojima je potrebno opuštanje nakon vožnje, mogu ispraviti položaj sjedenja, ali mogu i aktivni odmor i poboljšati nivo koncentracije.

Kompletna karta dostupna je na web stranici: www.truckerslife.eu .