WABCO, svjetski lider u pružanju tehnologija koje poboljšavaju sigurnost, efikasnost i povezanost komercijalnih vozila, surađivao je sa Sioen Industries na razvoju „Detektora“, povezanog rješenja za sprečavanje krađe iz prikolice.

Krađa kamiona je sve veći problem u Europi. Osim što narušava opskrbni tok kupca, krađa tereta ima i negativan utjecaj na vlasnike voznih parkova zbog oštećenih prikolica, imobiliziranih vozila i veće premije osiguranja.

Kao dio zajedničkog projekta, Sioen je ažurirao Dynatex PROTECTOR tehnologiju za proizvodnju pametne višeslojne provodljive cerade koja se može montirati na vrata i stranice prikolice. WABCO je upotpunio tehnologiju svojim sistemom upravljanja voznim parkom TX-TRAILERGUARD.

Ako je tarpa zaglavljena, alarm se automatski aktivira. Vozače upozoravaju obaveštenjem zvučnog signala ili kabine. Upozorenje se u stvarnom vremenu šalje sjedištu kompanije, putem WABCO TX-CONNECT rješenja.

U kombinaciji sa WABCO OptiLock, bežičnim elektronskim sistemom zaključavanja vrata vozila, flote mogu poboljšati svoju sposobnost kontrole u stvarnom vremenu moguće neželjene provale u prikolicu.

Detektor je potpuno funkcionalno rješenje, testirano u stvarnim primjenama mnogih velikih flota. Među njima je i belgijska kompanija Soncotra, koja vodi brojne utrke u srednjoj i istočnoj Europi, na Balkanu, zemljama ZND-a ili na Bliskom istoku. “Naša flota je već koristila WABCO telematički sistem. Dodavanje pojačane i povezane trake omogućava nam značajno povećanje sigurnosti robe naših kupaca, “rekla je Isabelle Lamaire, izvršna direktorica Soncotra.

„Kombinovanje vrhunske tehnologije Sioen cerada sa WABCO digitalnim rešenjima stvorilo je sledeću generaciju sistema za sprečavanje krađe tereta u prikolicama. Ovakva partnerstva omogućit će industriji da više iskoristi mogućnosti digitalizacije “, rekao je Peter Bal, WABCO Business Leader Fleet Solutions EMEA.

Takođe pročitajte:

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime