Volvo Trucks lansirao je novi Volvo FH16 koji uspješno kombinira nove sigurnosne karakteristike, radno okruženje usredotočeno na potrebe vozača i najnovije tehnologije na terenu.

Vanjski izgled nove generacije modela posvećenog teškim operacijama za prijevoz na dugim teretnim vozilima karakteriziraju amblematični farovi u obliku slova V i novi dizajn rešetke. Također, ploče prednjih svjetala su malo postavljene prema van kako bi vozilo imalo poboljšanu aerodinamičnost i zapanjujući izgled.

Unutrašnjost novog Volvo FH16 dizajnirana je s obzirom na vozača i ažurirana je novom paletom boja i presvlakom. Kao i kod novog FH-a , nadograđena nadzorna ploča ima dva digitalna displeja za instrument ploču i sistem za zabavu.

Ručica mjenjača I-Shift promijenjena je i uključuje osvijetljene simbole odabira stupnja prijenosa i nove načine putovanja za optimizirane performanse.

Povećana korisna nosivost na prednjoj osovini i osovini motora i potpornih osovina smještenih ispred osovine motora s optimiziranim kutovima upravljanja poboljšavaju okretnost i produktivnost novog Volvo FH16. Novi 38-tonski most u tandemu dostupan je i za posebno zahtjevne aktivnosti.

Novi Volvo FH16 preuzima i sigurnosne i pomoćne sustave novog FH: adaptivni dugotrajni LED prednji svjetla, sustav prepoznavanja prometnih znakova, pomoćni autopilot u silaznom spustu, upozorenje o koliziji u slučaju nužde. Također, adaptivni tempomat (ACC) sada radi za bilo koju brzinu, do potpunog zaustavljanja. Vidljivost se može dodatno poboljšati dodavanjem kamkordera postavljenog na desno ogledalo.

Savršena kombinacija za teške operacije

Kombinirajući snažni 16-litarski motor do 750 KS uz poboljšanu upravljivost, najnoviju sigurnosnu tehnologiju i najbolju pomoć vozaču, novi Volvo FH16 pruža vrhunsku produktivnost za najteže transportne aktivnosti. D16K Euro 6 Step D motor dostupan je u verzijama od 550 KS (2800 Nm), 650 KS (3150 Nm) i 750 KS (3550 Nm).

Kabine su donja spavaća kabina, kabina za spavanje, Globetrotter, Globetrotter XL i Globetrotter XXL.