Novi Volvo FH, fotografije i službene informacije (Video)

0

Volvo Trucks je predstavio novi Volvo FH, model opremljen još aerodinamičnijom kabinom, ali posebno sa više fokusiranom unutrašnjošću na potrebe vozača. Nove značajke uključuju digitalnu instrumentnu ploču, novi zaslon informacijsko-zabavnog sustava, prilagodljivi dugotrajni LED prednji svjetla i druge pomoćne sisteme.

Vozni prostor ima moderniziranu tablu u centru. Instrumentalna ploča sada je u potpunosti digitalna, visoke rezolucije, sa dijagonalom zaslonom 12 inča. Vozač takođe koristi fiksni držač za čaše i otvoreni prostor za skladištenje, sa kontrolisanim osvetljenjem preko senzora pokreta. Nova ploča s instrumentima omogućava vozaču da bira između četiri vrste prikaza, ovisno o situaciji i informacijama koje preferira.

Zaslon ifoteiment sistema pomaknut je malo dalje, na 9-inčnom tabletu usmjerenom na vozača. Podržava ne samo funkciju Infotainment, već i navigaciju, razne informacije ili predstavljanje slika s video kamera. Ekranu se može pristupiti na više načina: dodirom, pomoću gumba na upravljaču i glasovne kontrole.

Kretanje u kabini je lakše zahvaljujući novom dizajnu ručice mjenjača I-Shift, vitkije i ergonomske. Za vozače kojima je potreban puno veći kapacitet baterije, dostupan je pametni sustav dualnih baterija koji uvijek osigurava rezervnu snagu potrebnu za pokretanje motora. Tu je i širok spektar opcija za prilagođavanje tapiserija i boja.

Spoljašnost se odlikuju fluidnijim linijama i novim prednjim svjetlima, koja su u obliku V. Nešto oštriji, pomaknuti su prema van i produžavaju se s rebrima na vratima. Signalne lampice su takođe premeštene na vrata, što kamionu daje i poboljšanu aerodinamičnost i smeliji izgled. Tanji brisači i veći logotip su druge karakteristike novog Volvo FH.

Novi farovi dolaze sa adaptivnom LED tehnologijom. Dugi snop se podešava kada kamera i radar otkriju druga vozila ili kada kamera otkriva promjene u jačini svjetlosti oko kamiona.

Ostale dodatne sigurnosne karakteristike na novom Volvo FH uključuju Autopilot s Downhill Assistom, koji postavlja maksimalnu brzinu kako bi se spriječilo neželjeno ubrzanje prilikom putovanja nizbrdo i ažuriranu verziju ACC (Adaptive Cruise Control), koja radi pri bilo kojoj brzini, do 0 km / h.

Elektronički upravljani kočni sistem (EBS), preduvjet za sustave poput Upozorenja u slučaju kočenja u nuždi i Elektronske kontrole stabilnosti, sada dolazi kao standardna oprema. Volvo Dynamic Direction, s pomoćnom trakom ili asistencijom za stabilnost, dostupni su kao opcija.

Novi Volvo FH takođe ima sistem za prepoznavanje prometnih znakova poput ograničenja pretjecanja, vrste ceste i ograničenja brzine. Vidljivost se može poboljšati dodavanjem kamkordera sa suvozačeve strane, postavljenog na desno ogledalo, što pruža dodatnu perspektivu sa svake strane kamiona na bočnom ekranu.

Novi model dostupan je sa svim motorima koje je razvio Volvo Trucks , uključujući verzije I-Save ili LNG . Na raspolaganju je i menjač sa dvostrukim kvačilom I-Shift s dva kvačila. Ostale mehaničke novosti u slučaju FH-a su osovine optimizirane za nosivost i poboljšani kut upravljanja. Novi Volvo FH dostupan je i sa tandem dizalicom, omogućavajući rastezanje i podizanje stražnje osovine kada kamion nije opterećen.

Dostupne su kabine za spavanje, Globetrotter, Globetrotter XL i Globetrotter XXL .

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime