Do sada samo vidili samo novi TGX lansiran u zlatno bjeloj boji. MAN prodavač iz Holandije nudi kupcima novi TGX u posebnom izdanju koje nam omogućava da najmlađeg „lava“ vidimo iz potpuno drugačije perspektive.

Na predstavljanju u Bilbau svi novi modeli TGX-a dostupni za testiranje imali su zlatnu kabinu. Čak je i sekcijska kabina izložena kako bi novi sistemi lakše vidjeli istu boju. Ali, sviđa nam se dizajn i sumnjali smo da će nova kabina izgledati dobro čak i u bijeloj, boji koju je odabrala većina flota bez dizajnerskih pretenzija.

 Sumnja nam je potvrđena nedavno, kada je MAN najavio pokretanje testova s ​​potpuno autonomnim kamionom u kontejnerskom terminalu u Njemačkoj s likom novog TGX-a s bijelom kabinom. Kabine demonstrativnih kamiona koje će MHS Truck & Bus koristiti za testove s potencijalnim kupcima u Rumunjskoj također su bijele .

Ali postoje i trgovci sa izdašnijim budžetima, koji mogu priuštiti da se igraju sa dizajnom. To je slučaj i MAN-a Zuida Wlaanderena, koji je novi TGX predstavio u vrlo posebnom izdanju. Novi kamion koristit će se za demo testove i pokušati će oduševiti holandske prijevoznike, tako strastvene u svojim vozilima.

Nizozemci su za ovu kamionsku kabinu odabrali metalno sivu boju, koja se dobro uklapa s crnom rešetkom TGX-a, obojenim crvenim naglascima. Na suncobranu imamo i crvenu prugu, kao da pokazuje kako je malo potrebno da se običan kamion pretvori u poseban.

Jer je standardni dizajn dopunio samo stropni LED projektorski sistem. Jednostavno, efikasno i bez previše utjecaja na aerodinamiku . Demonstracijsko vozilo rađeno je uz pomoć partnera SCT Truck Design, HS-Schoch, Publi Tony, Alcoa Wheels Europe i Lazer High Performance Lighting.

1 KOMENTAR

Comments are closed.