Njemačka je otvorila drugi dio elektrificirane autoceste koji se nalazi na A1 između Schleswig-a i Holsteina. Kompanija za prijevoz vozila Bode već je započela testiranje kamiona Scania opremljenog pantografom.

Prvi kamion koji vozi na novom elektrificiranom dijelu je Scania R 450 sa prikolicom za hladnjače Krone. Sve što vozač mora učiniti je držati hibridni kamion na sredini trake, jer se u protivnom pantograf neće proširiti radi uspostavljanja kontakta s električnom žicom.

“U početku mi je bilo teško hodati ovim ustaljenim hodnikom”, kaže vozač Detlev Gramkow. No, kako vrijeme prolazi, 52-godišnji vozač sve je više zeleni simbol kamiona koji svijetli na brodu. Tada je sve što treba učiniti jest pritisnuti gumb za produženje pantografa. Rezultat je kamion koji na tom dijelu radi 100% električno, bez emisija.

U Njemačkoj postoji elektrificirani dio autoceste na A5 u Hessenu , a testiranja će početi sljedeće godine na trećem dijelu, na B462, u Murgtalu (Baden-Württemberg). U ovom će programu biti testirano 15 hibridnih kamiona, po 5 na svakom od 3 odjeljka. Kamione proizvodi Scania u saradnji sa Siemens-om .

Bode je jedini partner praktičnih testova na autoputu A1. Ostala 4 kamiona biće isporučena u prvim mjesecima ove godine. Ovisno o prometu, kamioni će prelaziti elektrificirani dio autoceste i 5 puta dnevno brzo prikupljajući podatke potrebne za procjenu tehnologije. Kamioni će se koristiti za prijevoz hrane između logističkog centra Bode i luke ili željezničkog terminala u Lübecku. Odatle će roba odlaziti trajektom ili vlakom do Lidl prodavaonica u Skandinaviji.

Prema Scaniji, efikasnost hibridnog kamiona je 77%, u odnosu na 62% u slučaju električnog kamiona sa baterijama. 5 km elektrificirane autoceste dovoljno je za putovanje bez emisija, ali i za dodatno punjenje baterija.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime