Ono što poslodavac ne može uraditi za 10 dana dobri ljudi mogu za 1 dan. Priča je ovo vozača kamiona Andreia iz Moldavije. Nesretnog vozača zadesio je kvar na vozilu. Između ostalog, ispraznili su se akumulatori, ispraznio se rezervoar, ispraznio se novčanik, a nije imao bankovnu karticu niti bjelorusku SIM karticu. U razgovoru s novinarom, vozač je potvrdio da su mu pripadnici lokalne vatrogasne postrojbe pružili svu moguću pomoć, vozili su ga u njihovu postaju na grijanje.

Vozač je tako izgubio vezu sa tvrtkom koja je obećala riješiti problem čim prije. Pomoć nije stizala, a dani su bili sve hladniji. Cijeli slučaj dospio je i na televiziju, a odmah nakon priloga na televiziji mnogobrojni dobri građani uputili su se do Moldavca sa hranom i ostalim proizvodima.

Dan nakon video priloga, dobri ljudi, mehaničari, organizirali su se i došli do pokvarenog kamiona. Nakon popravka startera, pojavio se problem sa mjenjačem. 17 sati nakon početka intervencije popravljen je i mjenjač Volva, ​​a kamion je prevezen parkiralište u Sluck.

Četiri dana nakon osposobljavanja kamiona došao je vozač kojeg je tvrtka poslala u ispomoć i sa novcem za daljnji nastavak putovanja, tako je agonija ovog vozača trajala punih 15 dana. 14.3.2021 su napustili Sluck.