Neki će ga voljeti, drugi će ga mrziti. Ipak, jedno je sigurno: ovaj kamion neće proći nezapaženo

Američki milioner Mike Harrah potrošio je bogatstvo za proizvodnju svog kamiona. Thor 24 svojom kabinom Peterbilt 359 iz 1979. godine impresionira ne samo dizajnom, već i svojim ogromnim performansama. Ispod haube je 24-71 Detroit Diesel s 3974KS, tako da čudovište može ubrzati do 210 km / h. Unutrašnjost je također luksuzno opremljena – s prvoklasnim ozvučenjem i 7 ekrana, uključujući ekran od 40 inča.

Vozio sam se profesionalno automobilima, motociklima i čamcima. I uvijek sam imao viziju staviti ogromni dizelski motor u prilagođeni kamion. Jednog dana me je jedan čovjek iz San Pedra u Kaliforniji nazvao i rekao da je uklonio ova dva dizelska motora dimenzija 24-71 Detroit iz čamca od 300 metara koji je namjeravao prodati, rekao je Harrah u intervjuu za američki magazin kamiondžija.

Harrah je kupio oba motora, ali tek oko godinu dana kasnije počeo je s dizajnom Thor 24. Njegova prva misao bila je staviti oba motora u jedan kamion, ali bilo bi preteško učiniti sve zajedno. Stoga je odlučio ostati s jednim i opskrbiti ih komprimiranim zrakom.

Sam razvoj motora trajao je oko godinu dana

Gotovo svi su mi rekli da to nikada neće uspjeti, prisjeća se Amerikanka.

Tada je počeo rad na stvaranju tijela.

Angažirao sam prvoklasnu posadu koja je izrađivala i izrađivala sve dijelove za cijeli kamion u skladu s mojim ukupnim konceptom. Imao sam posadu od tri do četiri osobe. Oni su svakodnevno radili sedam godina na izgradnji najnevjerojatnijeg kamiona na svijetu. Nazvao sam ga Thor, dodao Harrah.

thor2