Bicikli su besplatni za vozače na parkiralištu kamiona u Francuskoj. Ne samo da je ovo lijep dodir, već je i marketinški trik za pomoć lokalnim vlasnicima poduzeća i pružateljima usluga da dobiju više kupaca.

Na parkiralištu Dunkerque Security Truckstop u malom gradu Craywick blizu Dunkirka, vozači mogu besplatno posuditi bicikl kako bi otišli u prodavnice u najbližem gradu, Loon-Plage. U svibnju 2018. vlasti Loon-Plage pokrenule su suradnju s operatorom na parkiralištu, u kojem su vozači kamiona dobili letke s kartama i piktogramima koji su pružali informacije o lokacijama trgovina, pekara, supermarketa itd. da parkiranje velikih kamiona u centru grada smeta, zbog čega su vlasti u Loon-Plageu odlučile uspostaviti besplatni najam bicikala na Dunkerque Security Truckstop, izvještava lokalni dnevnik La Voix Du Nord.

U početku su vozačima bili dostupni samo četiri bicikla. Sada ih ima osam, a moglo bi ih biti i više, jer je neobična promocija lokalnih poduzeća postigla ogroman uspjeh – kažu lokalni mediji. Od toga imaju koristi i vozači i lokalni poduzetnici.

800.000 vozača koristi parkiralište Dunkerque Security Truckstop svake godine. Sistem nadgleda zaštitarska kompanija.

Ovisno o dužini boravka (od jednog sata do jednog dana), cijena je između 7,50 i 31,50 eura. Vikend cijena (od subote 12:00 do ponedjeljka 8:00) iznosi 49,50 EUR.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime