Danska policija nedavno je zaustavila dva kamiona i vozača iz Estonije i Latvije radi inspekcije. Policajci iz Sjevernog Jutlanda otkrili su prilično neobičnu praksu među kamiondžijama i otkrili da je riječ o kršenju pravila o radnom i odmornom vremenu. Vozači su žestoko kažnjeni.

31. januara, tokom rutinske inspekcije E45 između Randera i Århusa, policija je zaustavila dva kamiona – jedan iz Latvije, a drugi iz Estonije. 

Pokazalo se da su se kamiondžije odlučile na svoj način zaobići pravila o vremenu rada i odmora, prema kojima su se prema njima strogo ponašali.

Dosuđene su novčane kazne jer su vozači pratili kamione sa putničkim vozilima kada sami nisu vozili kamion. Ovo nije vrijeme odmora, rekao je policajac Tungvagncenter Nord u Sjevernom Jutlandu u službenom saopćenju Clausa Kjær-Pedersena.

Obojica kamiondžija dobili su novčane kazne u iznosu od 105 hiljada. i 106 hiljada Danske krune (oko25000€). Pored toga, sud će na zahtjev policije odlučiti treba li im uskratiti pravo upravljanja teškim vozilom – izvještava danska policija.

foto: trans.info

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime