Nastavljajući prethodne uspješne ugovore o nabavi Volvo FH, McLaren Racing ponovno je kupio Volvo FH Globetrotter XL tegljače. Novi kamioni prvi su put bili prisutni na otvaranju F1 sezone u Spielbergu u Austriji.

Novi Volvo FH kamioni, s volanom na lijevoj strani, istaknut će se zahvaljujući novim Mammoth Tree Metallic sivim metalik bojama i izrazitoj narandžastoj bočnoj liniji koja ide duž kabine.

Vrijedi napomenuti da McLaren Team ima flotu vozila (s volanom na lijevoj strani) koja se kreće po Velikoj Britaniji i identičnu flotu s volanom na desnoj strani, u Europi.

Andy Collett, šef računa u Volvo Trucks-u, blisko je surađivao s McLarenom kako bi nova vozila prilagodio timskim potrebama. Vozni park trebao bi biti ekološki i super učinkovit, kao i trkački automobili F1 koji će do 2030. godine morati postati ugljično neutralni.

– F1 se mijenja u modelu ultra efikasne logistike i putovanja, a upravo je ovaj novi Volvo jedan od prvih koraka u ovom procesu. – Kamioni su isporučeni u martu, ali smo se veselili početku sezone kako bismo mogli početi da ih koristimo. Sada imamo zeleno svjetlo i krećemo u novu flotu na prvoj utrci – kaže Ian Barnard, menadžer prometa u McLaren Racingu.

Nova flota uključuje sedam Volvo FH kamiona sa pogonom I-Save i koristit će se za prijevoz trkačke timske opreme. Novi Volvo FH 4×2 opremljen je Volvo 6d pogonskim agregatom od 500KS (okretni moment do 300 Nm) s turbo punjenjem i ažuriranim funkcijama za uštedu goriva.

McLaren kamion, koji se koristi za prevoz trkačkih automobila, koristi dvostruko kvačilo za I-Shift kako bi omogućio što brže ubrzanje i glatko mijenjanje stepena prijenosa u djeliću sekunde. Ovo vozilo je takođe opremljeno dinamičnim Volvo upravljačkim sistemom za odličnu stabilnost i kontrolu u svim brzinama.

Preostalih 17 Volvo FH 4×2 tegljača, koji dopunjuju flotu, pokreću motori snage 540 KS i vozila su izgrađena na šasiji Volvo X-Low, čime se osigurava optimalna visina petog kotača za mega-kockaste poluprikolice. Ta se vozila prvenstveno koriste za prijevoz stambenih objekata na svakom događaju.

Novi Volvo FH sa širokom opremom

Svih 24 kamiona iz McLarenove flote su u bogatim specifikacijama, što ih čini jednim od najpoželjnijih FH na pretprodaji. Značajke uključuju kompletni paket za upravljanje voznim parkom Dynafleet, sustav nadzora peitiska u gumama, TomTom navigaciju, I-See Prediktivni tempomat, prilagodljivi tempomat, pomoć u održavanju trake i pomoćnik za promjenu trake koji koristi radarsku tehnologiju za skeniranje suvozačeve strane za druge korisnike. ceste – pružaju dodatnu sigurnost vozilima sa lijevim vožnjama u Velikoj Britaniji.

U svakoj prostranoj kabini za spavanje Globetrotter XL, vozačima je na raspolaganju frižider sa zamrzivačem, mikrovalna pećnica i aparat za kafu. Cjelinu nadopunjuje puni kožni interijer.

Nova flota isporučena je po ugovoru Volvo Gold, koji uključuje svu servisiranje, popravke i pomoć na putu. Očekuje se da će svaki kamion preći oko 12.000 milja u sezoni.