Na prvi pogled, svako ko vidi ovaj četveroosovinski MAN TGS, pita se šta se dogodilo sa šasijom. Na krajevima je sve normalno, ali u sredini se pojavljuje malo vidljiva šupljina.

 Kada saznate odredište vozila, nećete se iznenaditi da je ovo podvozje namjerno izgrađeno zakrivljeno.

Vozilo MAN TGS sa zakrivljenim podvozjem proizvedeno je za smještaj ogromne zavojnice sa kablom. Genijalnu modifikaciju šasije napravila je njemačka kompanija Toni Maurer Fahrzeugbau .

Međutim, zakrivljena šasija nije jedina posebnost ovog vozila. Za bolju upravljivost tokom operacija sklapanja kablova, četvrta osovina je usmjerena. Okreće se u suprotnom smjeru od prve dvije osi, kako bi umanjio radijus okreta. Nisu objavljeni drugi tehnički detalji. Takođe se zna da će specijalno vozilo stići do kupca u Švajcarskoj preko uvoznika MAN Truck & Bus Schweiz AG.

Toni Maurer Fahrzeugbau je kompanija specijalizirana za proizvodnju vozila posebne namjene sa preko 50 godina iskustva. Osnovana 1969. godine, kompanija proizvodi kamione, kamione za smeće, dizalice i vatrogasna vozila. Od samog početka Toni Maurer Fahrzeugbau kao strateški partner bio je proizvođač MAN Truck & Bus AG. Tako su svi proizvodi kompanije izgrađeni na osnovu MAN-ove šasije.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime