Prednosti i slabosti kineskih kamiona

Proizvodnja takve opreme u ovoj regiji razvijala se veoma brzo, što je promovisano dobrom potražnjom iz zemalja jugoistočne Azije. Ovi automobili su izabrani zbog relativno niskih cena, kratkih rokova isporuke, dobrih tehničkih karakteristika za ovu klasu opreme, korišćenja sistema i komponenti svjetskih proizvođača i potvrđivanja njihovih različitih certifikata o usklađenosti. Nažalost, uz pluse, uvek postoje minuse, a kineski kamionski kamioni ne mogu ih prolaziti. Dilerske i servisne mreže su bile nerazvijene, a kao rezultat toga, redovno su prekinuti isporuci rezervnih delova, nedostatak samih vozila koja ispunjavaju ekološke standarde Euro-3, ponekad loš kvalitet proizvoda i vrlo ozbiljne troškove prevoza.

Kategorije mašina

Cijeli tok mašina proizvedenih u Kini može se podjeliti u tri glavne kategorije:

  1. Mašine čije je oslobađanje namjenjeno domaćem tržištu.
  2. Mašine, čije se izdanje specijalizuje za isporuke za izvoz.
  3. Potrošačke mašine, takozvana “potrošačka roba”.

Prvi kineski kamion

Napred će se smatrati markama najpoznatijih i najzanimljivijih isporučenih u zemlje ZND kamiona. Na post-sovjetskom prostoru najatraktivnije su kamione malih i srednjih nosivosti, tako da će u ovu klasu biti uglavnom oprema koja se razmatra. Svi dobavljači koji izvoze kineske kamione na američka i evropska tržišta zauzimaju vodeće pozicije u automobilskoj industriji. Beijing Light Automobile Co. – Fabrika lakih vozila u Pekingu prva je počela sa isporukom ove vrste prevoza (do 1988. godine – Pekinška fabrika automobila broj 2). U maju 1966. godine, u ovoj fabrici, prvi kineski kamion sa svetlosnim vezom skrenuo je sa linije za montažu.

Howo

Ovaj brend je samostalni razvoj kineskih dizajnera. Posebna karakteristika je ravnoteža najvažnijih karakteristika. Na testovima sudara, kamion je pokazao pristojnu pouzdanost i dobio je zaslužene bodove. Vješanje kabine savršeno se nosi sa vibracijama na bilo kom trotoaru. Volan ima standardne mehanizme nagiba i vertikalne kontrole.

Paket uključuje klima uređaj sa funkcijom grejača, a prilikom instaliranja kompletnog paketa opcija će biti i kontrola klime. Ergonomsko mesto za spavanje koje će pružiti sve udobnosti vozaču.

Takođe, sistem zvučne izolacije kabine prošao je najteže testove, što je omogućilo postizanje smanjenja buke svetske klase. Postoji dijagnostički sistem koji radi samostalno u automatskom režimu.

U kamionima sa velikim dimenzijama HOWO serije 7 se koriste 9, 8, 6-brzinski Fuller ili ZF menjači. Pored toga, kamioni ove klase mogu se pohvaliti opcijom koju drugi kineski kamioni nemaju.

Shaanxi

Fabrika Shaanxi u poređenju sa ostalim igračima u ovoj industriji može se nazvati malom. Kamioni ovog brenda, isporučeni na rusko tržište, nisu ništa drugo do serije MAN-a i mogu se razlikovati samo po maski. Kabina Shaanxi kamiona za smeće je sto posto ekvivalentna kabini MAN-u. Opremljen je sa dokazanim Bosch sistemom za gorivo, Schwitzer turbopunjačem i FleetGuard filterom. Dostupan sa devetostepenim ručnim menjačem FULLER.

DongFeng

Dong Feng je lider u automobilskoj industriji u Kini. Kompanija je osnovana 1969. godine. Blisko sarađuje sa američkom kampanjom Cummins. Saradnja je toliko čvrsta da postoji zajednička kancelarija za dizajn.

Posebna karakteristika Dongfeng-a je prisustvo uređaja za vuču spojnice u osnovnoj konfiguraciji. Motori su opremljeni Boschovim sistemom za gorivo, kao i proizvođačem Shaanxi, ali su turbo punjač i filter za vazduh već u razvoju.

Dongfeng je završio tehnološku obuku proizvodnih pogona i sada proizvodi kamioni u skladu sa Euro-6 standardom. Prije toga, montaža sa takvim standardom kvaliteta mogla se vršiti samo na posebno opremljenim područjima. Sve ovo je dovelo do značajnog smanjenja proizvodnih troškova, i shodno tome, distributeri svojim korisnicima nude mnogo atraktivnije cene.

Kiper Kamioni

FAW

FAW (First Automobile Works) – prva automobilska korporacija, poreklom iz daleke 1953. godine i koja stoji na početku automobilske industrije u Kini.

Danas FAW posjeduje spisak od više od trideset kompanija i šesnaest kompanija koje upravljaju podružnice.

JAC

Jiangtiuat Automobile Co, Ltd (JAC) je mlada kineska kompanija, osnovana samo 1991. godine, međutim, već je stekla popularnost ne samo na svom matičnom tržištu. Možemo reći da je pionir u proizvodnji. Ideologija kompanije je usmjerena na stvaranje deponija kamiona za ceo svet, ukljucujuci u svoj brend najbolje iskustvo koje steknu razlicita preduzeća.

Kabina ovog brenda kamiona može se pohvaliti zavidnom udobnošću. Postoje anatomska sedišta, veoma informativna instrument tabla, sa kojom neće biti važan indikator rada tehnologije bez odgovarajuće pažnje. Postoji krevet. Volan je postao već standardno podešavanje za visinu i nagib.

Posebna karakteristika JAC deponija kamiona, koja ih razlikuje od konkurencije, je zapanjujuća vidljivost kabine, što nesumnjivo olakšavaju velike retrovizore.

Okvir ovih kamiona je takođe opremljen složenijom konstrukcijom. Izrađen je od dva kanala prečnika 5 i 8 milimetara. Kao što ste već shvatili, manji je unutar većeg kanala. Dakle, dizajn je dodaje snagu.

Foton

Foton (Beiqi Futian Motor Co., Ltd) je još jedna mlada kompanija, osnovana samo 1996. godine od više od sto malih, kao rezultat njihovog spajanja. Državna kampanja i do danas ne propusti lidersku poziciju na tržištu velikih automobila.

Foton Motors strogo prati usaglašenost sa međunarodnim standardima kvaliteta “ISO 9001”, što joj omogućava postizanje izuzetne reputacije.

Kompanija je pronašla svoj udeo potrošača i proizvodi opremu pod brendom AUMAN.

AUMAN kiperi su počeli da napuštaju proizvodni pogon 2002. godine, a dve godine kasnije dobili su nagradu za komercijalno vozilo sa najvišim sigurnosnim bodovima. Tehnološki, AUMAN se malo razlikuje od Shaanxi-a i skoro ih potpuno ponavlja duž glavnih agregatnih čvorova.

Beifang Benchi

Beifang Benchi proizvodi su zajednički razvoj dve kampanje: FIRMAKO i DaimlerChrysler. Kiperi ove kampanje proizvedeni su pod licencom kupljenoj od Mercedesa, međutim, u Kini, njihova proizvodnja je počela tek nakon osam godina njihovog uklanjanja iz proizvodnje u Evropi.

Licenca je istekao 2003. godine, a kompanija je bila prisiljena da se prebaci na razvoj sopstvenih modela i komponenti. Kao rezultat toga, pojavljivanje novog igrača na tržištu – kampanja Baotou North-Benz (Beifang-Benchi) Heavy Duty Trucks Co. Iako je spoljašnja strana ovih kamiona najsavremenija u poređenju sa konkurentima, ali i dalje su najpopularnija u Kini.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime