Većina zemalja u Europskoj uniji suspendirala je zabrane prometa kamiona nedjeljom i tijekom državnih praznika. Ispod možete pronaći informacije o tome koje se zabrane kamiona i dalje primjenjuju u najvažnijim zemljama u Europi ove nedjelje, na katolički Uskrs.

Njemačka

Sve njemačke zemlje ublažile su zabrane kretanja kamiona. Međutim, ti propisi nisu identični u svakoj zemlji. Trajanje i vrsta izuzetaka razlikuju se od regije do regije, ali sve su pokrajine ukinule zabranu uskrsnog prometa.

Međutim, treba napomenuti da se u Berlinu obustava zabrane odnosi samo na prijevoz suhe robe, medicinskih proizvoda i sličnih proizvoda. Također, u Turingiji su izuzeti samo hrana, medicinski i higijenski proizvodi.

Austrija

Austrija je produžila ublažavanje zabrana za kamione preko 7,5 tona uključujući 19. aprila. Obustava se takođe odnosi na zabranu vikenda u Tirolu na prolazima A12, A13 i Brenner.

Francuska

Francuska je suspendovala zabrane kamiona od kraja sedmice i legalnih praznika do 20. aprila. Vozači koji posluju u ovoj zemlji moraju imati sapun i vodu u vozilu.

Španija

Španija je ukinula ograničenja u saobraćaju za sve vrijeme trajanja izvanredne situacije. U tom se razdoblju to više ne primjenjuje: zabrane kretanja kamiona preko 7,5 tona u toku sedmice, zabrane vikendom i praznicima za ADR vozila, zabrane prevoza u velikim dimenzijama, sve zabrane prometa tereta u Kataloniji i Baskiji.

Italija

Zabrane odmora za kamione preko 7,5 tona uključenih u međunarodni prijevoz suspendovane su do novih informacija.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime