Inspektori inspekcije cestovnog prometa u Radomu zaustavili su dva kamiona radi pregleda.

Vozači su prevozili jabuke, nakon početnog pregleda moglo se vidjeti da su kamioni prilično preopterećeni. Kamioni su znatno podigli fabričke stranice kako bi prevozli što više voća.

Preopterećeni kamioni

Nakon vaganja kamiona, pokazalo se da je njihova težina 53,6 i 52,2 tone. Dakle, dopuštena ukupna masa skupa upravljanih vozila premašena je za 13,6 i 12,2 tona. Oba prevoznika se suočavaju sa kaznama od 3340€ za vožnju preopterećenog kamiona.

Pored toga, pokazalo se da jedan od vozača nije imao važeću vozačku dozvolu i vozio je vozilo bez ljekarskog pregleda. Inspektori su utvrdili i nepravilnosti u evidentiranju aktivnosti i vremenu vožnje vozača.

U skladu s tim , protiv Zakona o cestovnom prometu pokrenut je postupak protiv oba vozača . Za prekršaje se kažnjava 5400€.

2 KOMENTARI

  1. Da ali tko le kriv za pretovar, nitko drugi nego gazde prevoznici, jer prisiljvaju vozače na pretovar, ako ne pristaju na pretovar dpbijaju otkaze. Obavezno bi trebalo na svakom utovarnom mjestu postaviti vagu i zakonom naredbu da ne smiju pretovarati kamione, u protivnom da snose veliku kaznu i oni i gazde prevoznici, a vozači ništa jer su oni samo źrtve svega toga !!!

  2. Tko je kriv kolega iz prethodnog komentara vjerojatno je vozač kad tako prica odnosno piše.
    Po mome izričito zakon niti gazda niti vozač , kaznu treba izričito naglašavam snositi POŠILJATELJU ROBE KOJI JE IZVRŠIO PRETOVAR NA VOZILU tako da mu to vise nepadne na pamet pa kupac koji uzima i ucjenjuje prijevoznika sa malom cijenom pa vozača koji nije sam prijavio policiji pretovar a znao je za to.
    Iste se stvari dogadjaju na drva za italiju gdje kupac traži pretovar čak 30 t i ucjenjuje prevoznika nećeš ti drugi hoće.Treba vratiti vagu na Bregani i sve prelaze kao sto imaju i Mlađari.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime