Bio je to Iveco Stralis sa hladnjačom koji je subotu proveo na parkiralištu u Lasarte-Oriji na sjeveru Španije. Međutim, kada je vozač napustio vozilo i uspio se odmaknuti od njega, čitav kamion se počeo spuštati s predviđenog mjesta.

Parkiralište se nalazilo na nekoliko metara visokoj padini, tik uz autocestu A-1. Pa kad je kamion probio betonsku ogradu i izvukao se s trga, prednji dio garniture odmah je pao, zaronivši prema autoputu. Međutim, nije udario na sam put, već na biciklistički put uz autoput. Tamo se naslonio na energetski intenzivnu barijeru, dok su stražnje osovine prikolice i dalje visjele iznad parkirališta.

Incident se dogodio oko ponoći i, srećom, niko nije vozio biciklističkom stazom. Fragmenti srušenog kamiona takođe nisu pogodili nijedan automobil na autoputu. Ispostavilo se da je kabina Iveca bila prazna i stoga nije prijavljeno povrijeđenih osoba. Pitanje je samo u kakvom je stanju bio sam kamion. I sam sam znatiželjan da li se ispostavilo da je šteta na šasiji vrlo ozbiljna.

A zašto se rashladni komplet usred noći otkotrljao s parkinga? Da li je vozač zaboravio pritisnuti ručnu kočnicu? Hitne službe nisu komentirale ovo pitanje.