Švedska marka Scania je u poslednjoj generaciji predstavila kamione s najprostranijom kabinom i ravnim podom, a primerke iz takve serije je označavala slovom „S“. Upravo to je razlog koji je mogao, pa možda pomalo i da osramoti Skandinavce jer su jednostavno prevideli, ako se uopšte o previdu i radi, da Mercedes-Benz već “vekovima” tom oznakom “S” označava svoj najprestižniji sedan uz ostale derivate perjanice, bez želje da ih ovom prilikom pobrajamo.

Sledeći nomenklaturu koju primenjuje Scania za sve svoje kamione, na  prvom mestu se pozicionira slovna oznaka, na primer P, G ili baš pomenuto i sporno slovo S, koje indikuje vrstu kabine koju poseduje konkretan primerak. Sledi brojčani simbol koji otkriva kojom snagom raspolaže agregat u konkretnoj konfiguraciji teškog komercijalnog vozila.

Ukratko, veoma slična, ako ne i identična logika se koristi kod vozila marke Mercedes-Benz. Jasno je onda kako je i zašto nastala konfuzija, a kako bi se problem prevazišao, razgovarali su rukovodioci obe kompanije na najvišem nivou.

Najbolje što su mogli da smisle je i dogovoreno tom prilikom. Naime, najprestižnije verzije teških komercijalnih vozila marke Scania će poneti identične oznake kao ranije, ali uz permutovan redosled istih. Dakle, najsnažnija, to jest najskupocenija verzija Scanije, koja je ranije označavana sa S730, ubuduće će na svetskim drumovima biti zapažana s nalepnicom na kojoj će stajati 730 S. Tako će i verzija sa slabijom pogonskom jedinicom poneti oznaku 450 S umesto dosadašnje S450.

Ostale verzije modela kamiona marke Scania, nastaviće da budu označavane kao i ranije. Oznake iz nove nomenklature će se pojaviti na Scanijinim vozilima već ovih dana, ali neće biti sprovedena nikakva posebna kampanja povlačenja vozila kako bi se pristupilo zameni amblema na kamionima. Razlog tome su verovatni visoki, pa rekli bismo i bespotrebni troškovi takve eventualne akcije.