Hyzon planira lansirati teške kamione s pogonima na gorivne ćelije već na 2025. godinu. No, pridošlica ima i optimistične planove za Europu.

Nakon Nikole, drugi start-up planira revoluciju tržišta kamiona američkom kompanijom Hyzon-Motors. Hyzon teška teretna vozila trebala bi biti spremna za serijsku proizvodnju već 2025. godine, od kojih su do sada postojale samo računalne animacije. Zbog čega je raspored također optimističan: Pogon Hyzona trebao bi se temeljiti na konceptu gorivnih ćelija. Hyzon sam razvija tehnologiju gorivnih ćelija i već obećava probojne inovacije u ovom području. Snaga motora bi se trebala kretati od 204, preko 272 do 500 KS.

U početku se, međutim, kompanija želi ograničiti na američko tržište i ponuditi kamion kao kamion 6×4, kao i šasiju 8×4 i 6×4. Kaže se da se ukupne tehnički dopuštene mase kreću od 40 do nešto više od 100 tona, što Hyzon aludira na australijsko tržište. Za Europu, kompanija trenutno traži partnera za vlastite poreze kako bi na kotače stavio odgovarajući model kamiona. Hyzon za sada još ne daje tačan raspored.