IVECO je započeo sezonu trkačkih kamiona 2020. službenom prezentacijom novih kamiona IVECO S-WAY R, posebno pripremljenih za Team Hahn Racing i Team Schwabentruck.

Događaj je održan tokom vikenda u ispitnom krugu istraživačkog i razvojnog centra IVECO u Ulmu. Zbog trenutne situacije, mala grupa ljudi učestvovala je u prezentaciji, u sigurnim uslovima.

Vozači Jochen Hahn (Team Hahn Racing) i Steffi Halm (Team Schwabentruck) su zatim testirali svoje nove kamione na krugu, demonstrirajući svoj rad.

Predstavljanje IVECO S-WAY R kamiona dolazi nakon 5 mjeseci razvoja i testiranja. Trkački kamioni imaju koristi od tehnoloških i dizajnerskih noviteta serije IVECO S-WAY, lansiranih 2019. godine.

”IVECO S-WAY R je, bez pretjerivanja, najbolji i najcelovitiji trkački kamion koji sam ikada vozio. Jedva čekam ovu sezonu da zaista dokažem šta kamion može da napravi u krugu “, rekao je Jochen Hahn, titulirani evropski vozač, sa 6 FIA ETRC titula. Hahn je svoj novi kamion nazvao “Giulia”.

“Kad su u pitanju boje, moj kamion je daleko ljepši od Jochenovog. Ali pretpostavljam da to neće biti previše važno ove sezone, jer će svi protivnici moj kamion gledati samo odozdo “, rekao je Steffi Halm.