Nakon uspješnog predstavljanja LHV verzija, prije više od 15 godina, testiranje Super EcoCombi kombinacija s dvije poluprikolice počet će ove godine u Nizozemskoj.

Super EcoCombi kombinacije su dvije poluprikolice dugačke 13,6 metara, spojene pomoću nosača. U Holandiji će se moći testirati na javnim cestama kombinacije dugačke 32 metra i 72 tone.

Zemlje poput Švedske, Finske i Španije već dopuštaju ovakve kombinacije Super EcoCombi, koje imaju prednosti u pogledu prometa na autocestama i smanjuju emisiju po prevezenoj toni.

Naravno, ova duža i teža vozila također zahtijevaju posebnu upotrebu. Na primjer, nosači su fiksni i izbjegavate prekoračiti program vožnje, pa ne biste trebali parkirati noću. Tako će se kamion zaustaviti samo zbog 45-minutne pauze vozača.

Otuda i indirektna prednost. Nedostatak parkinga noću znatno umanjuje rizik od krađe robe. Na ovaj način teret će brže i sigurnije doći do svog odredišta.

Za upravljanje kombinacijom dviju poluprikolica u Nizozemskoj bit će potreban isti LHV certifikat. Kao i u slučaju LHV-a, ta se vozila mogu kretati samo na određenim rutama. Nekoliko nizozemskih kompanija trenutno investira u takve kombinacije, a prvi testovi na javnim cestama započet će krajem ove godine.