Nakon više od šest mjeseci istrage, orleanski policajci uspjeli su identificirati i uhapsiti 11 osoba osumnjičenih za krađu kamiona na parkiralištima na autoputu A10. 

29. januara vlasti su uhapsile 9 muškaraca osumnjičenih za krađu na parkiralištu u Meung-sur-Loireu. Sutradan su još dva zatvorena u Loir-et-Cher.

Svih 11 bilo je dio organizirane kriminalne skupine koja je već sredinom 2019. godine djelovala pretežno u parkovima u središnjoj Francuskoj. Tada je javno tužilaštvo u Toursu pokrenulo opsežnu istragu.

Grupa je uglavnom ciljala strane kamione. Nakon što su kamione identificirali s najvrjednijim teretima, djelovali su noću, prebacivši ih u vlastiti kamion koji su strateški parkirali pored cilja, javlja francuski portal francebleu.fr.

Međutim, kako bi izbjegli sumnju, parkirali su se tek ujutro, krenuvši prema Rumunjskoj, gdje su proizvode prodavali na crnom tržištu.

11 muškaraca imali su između 24 i 38 godina, a optuženi su da su počinili ukupno 24 pljačke, ukradene robe u vrijednosti od dva miliona eura.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime