U julu je najmoćniji kamion u Njemačkoj ponovo prevozio 31 metar dugačak i 75 tona težak teret iz Eschweilera u Ludwigshafen.

U julu je specijalista za velika opterećenja Viktor Baumann GmbH ponovo je realizirao vrlo poseban transport. Teret je bio dug 31 metar i težak je 75 tona, a od proizvođača iz Eschweilera do Ludwigshafena. Čitav projekt trajao je tri noći. Ukupna dužina kolone bila je nešto manje od 79 metara, s povlačenjem i guranjem motora.

U tu svrhu ponovo je korišten najmoćniji njemački kamion – posebno preuređeni MAN TGX 41.640 8 × 6/4 BBS. Kamion je zajednički projekt MAN, stručnjaka za preradu MAN-a Tonija Maurera i ViktorBaumann GmbH & Co. KG.

Kamion ima 640 KS i između ostalog ima redni šestocilindrični motor D38 i automatizirani mjenjač MAN TipMatic s pretvaračkom spojkom. Ovo povećava izlazni obrtni moment motora sa 3000 Nm za faktor 1,58 i tako dolazi do impresivnih 4.740 Nm . Turbo-EVB (ExhaustValve Brake) kočnica motora sa svojom kočnom snagom od 630 kW takođe ima maksimalnu snagu kočenja od 980 kW u kombinaciji sa intarderom.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime