‘Dojila sam svoga sina u kabini kamiona od 13 tona’

0

Tea Melnjak (22) dane provodi daleko od obitelji, za upravljačem tegljača. Vozeći kiper, cisternu s prikolicom i labudicu, već je prešla 380.000 km 

Gledam tu grdosiju kroz prozor i pitam se što je to u njemu što me vuče daleko od obitelji. Na putu razmišljam samo o suprugu i sinu i jedva čekam da se vratim, ali kod kuće stalno imam osjećaj da moram biti negdje drugdje. Vožnja je gora od droge i uvuče vam se pod kožu, govori Varaždinka Tea Melnjak (22), koja tri godine radi kao vozačica kamiona. Kamion ‘kontejnerica’, koji Tea vozi za Peveca, dug je 18 metara i težak 13 tona. Robu tovari u Rijeci i Kopru te vozi do trgovina u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Makedoniji.

Tata me kao djevojčicu uvijek vozio sa sobom na utovare i istovare. Završila sam srednju školu za vozača u kojoj sam dvije godine radila kao automehaničarka – ispričala je mlada žena koja je dosad prevezla 380.000 km bez prometne nezgode. A vozila je kiper, cisternu s prikolicom i labudicu. Na putu je često po dva tjedna u komadu. 

– Suprug me, srećom, podržava. Ovaj posao traži puno odricanja, jer ne mogu doći doma na obljetnice i rođendane, a sina sam isprva dojila samo vikendom. Počela sam ga voziti sa sobom kako bih ga mogla dojiti – rekla je. Drugi vozači su joj se isprva čudili. Poslije su komentirali: “Riba stvarno vozi”. Zimus su joj pomogli. Ostala je zarobljena u snijegu na cesti kraj Vukove Gorice pa su joj šestorica kolega pomogla očistiti kamion.


Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime