DAF je nedavno predstavio novi model CF Electric sa krutom šasijom 6×2. Prvo kolo DAF CF Electric 6×2 kamiona počet će na terenskoj probi s HVC-om i ROVA-om, dvojicom stručnjaka za odvoz smeća sa sjedištem u Nizozemskoj, zatim modeli koji će početi s radom u gradu Rotterdamu i sa kompanijom Cure 2020. sa sjedištem u Eindhovenu HVC i ROVA koristit će modele sa bočnim utovarivačem, dok će grad Rotterdam i Cure koristiti modele opremljene dizalicama za utovar za rukovanje podzemnim kontejnerima.

Izvorni usjev DAF CF Electric kamioni su 4×2 tegljači dizajnirani za lokalnu dostavu i regionalni transport. Ova vozila su bila uključena u testiranja u stvarnom svijetu sa holandskim kompanijama Peter Appel, Simon Loos, Tinie Manders i Jumbo, kao i s njemačkom logističkom kompanijom Rhenus, koja trenutno u svojoj floti ima dva modela CF Electric.

DAF CF Electric Features
Svaki od modela DAF CF Electric 6×2 odlikuje se VDL Translift E-Power pogonskim sklopom, koji ima motor od 210 kilovata (281,6 konjskih snaga) koji stvara do 2.000 njutn metara (1475 ) obrtnog momenta i baterijski paket sa kapacitet 170 kilovat-sati. Operateri mogu napuniti bateriju kamiona do 80% u roku od 30 minuta, što DAF kaže da se uklapa u prosečne operacije gde se „kamioni za smeće obično vraćaju u skladište svakih nekoliko sati da bi se istovarili“, a za to vreme mogu se brzo napuniti.

DAF CF Electric 6×2 ima GVW (bruto težina vozila) od 28 tona i proizvodi dramatično manje buke i manje emisija od dizel-goriva ili alternativa. DAF kaže da ovo čini najnovije zapise iz serije “idealne ne samo za urbanu distribuciju, već i za prikupljanje kućnog otpada.”

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime