Njemačka policija kupila je dva kamiona DAF CF 4×4 posebno opremljena za hitne intervencije. Nadgradnja kamiona može se koristiti za gotovo sve, od svlačionice do transporta specijalnog materijala i opreme za intervencije.

Ovi DAF-ovi 4×4 kamioni koje je nedavno kupila njemačka policija opremljeni su posebnom zaštitom: vrlo jakom folijom za prozore i metalnim rešetkama za prednja svjetla. Osim toga, vozila su bila konfigurirana s odbojnikom za teške uvjete na koji je pričvršćena vitla velikog kapaciteta.

Integrirani generatori osiguravaju da se oprema kamiona može koristiti bilo gdje. Takođe, sva komunikaciona oprema može se koristiti bez eksternog napajanja.

Nadgradnju je sagradio bodybuilder Henking Specialfahrzeuge. Hidraulički sistem pogona na prednje kotače proizvodi Ginaf, iako je DAF nedavno najavio da će na ovom polju surađivati ​​s njemačkom kompanijom Paul .

Iako se njemačkoj policiji čini čudnim da se odluči za strani brend, objašnjenje je vrlo jednostavno. Akvizicija je bila u obliku aukcije na kojoj je bilo koja kompanija u Evropi imala jednake šanse. Tako je ovaj put pobijedila ponuda Henking Specialfahrzeuge zasnovana na jeftinijim holandskim kamionima.

Ostavite komentar

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime