The Lion – Ultimativni TGX

1.042

MAN je prikazao The Lion, demo tegljač TGX 18.640 s najsnažnijim motorom u ponudi, najvećom kabinom te gomilom opreme.

Ovaj TGX ne može proći nezapaženo. Najveća XXL kabina plijeni pažnju posebnom titanium srebrnom bojom, koja pokriva i sve plastične dijelove koji u standardu dolaze u crnoj boji. Najupečatljiviji detalj su razjapljene lavlje čeljusti na bokovima te tragovi kandži na sjenilu iznad vjetrobrana.

To naravno nije sve, jer su ugrađene i šire gume, elegantni “licht-bar” na prednjem dijelu te na bokovima i LED reflektori na krovu. Vozač i suvozač se u kabinu penju po stepenicama izrađenim od nehrđajućeg čelika, a kad su vrata otvorena iz njih se na tlo projicira MAN logo. Kabina je gotovo u potpunosti presvučena bež i crnom kožom, od obloga na vratima do stražnje stijene, stropa, … Sjedala i upravljač su izvedeni u kombinaciji kože i alcantare, a MAN logo je i na naslonima sjedala.

Za pogon je zadužen najsnažniji motor kojeg MAN ugrađuje u kamione. Radi se o 15,2-litarskom šesterocilindričnom D38 motoru koji razvija snagu od 640 KS te okretni moment od 3.000 Nm, što jamči impresivne performanse u svim situacijama. Osim toga tu je i MAN TipMatic PROFI automatizirani 12-brzinski mjenjač s postavkama prilagođenima dugolinijskom prijevozu.

Suvišno je i spominjati kako je ugrađena sva moguća oprema, stražnja LED svijetla, prednja xenon svijetla, efficient roll, efficient cruise, CDC (Continuous Damping Control), TPM (nadzor tlaka u gumama), ACC (adaptivni tempomat) i LGS (kontrola napuštanja vozne trake).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.