Fuso eCanter – prve isporuke u Londonu

165

Daimler Trucks je isporučio prve, potpuno električne lake kamione Fuso eCanter, korisnicima u Velikoj Britaniji.

Naime, nakon uspješnog lansiranja ovih kamiona u New Yorku, Tokyu i Berlinu, u Londonu je Daimler isporučio vozila kurirskoj službi DPD, logističkoj kompaniji Wincanton i proizvođaču pekarskih proizvoda Hovis.

U prvoj isporuci, uručeno je ukupno devet vozila Fuso eCanter, ukupne dozvoljene mase 7,5 tona, a autonomijom od oko 100 km u realnim uslovima gradske dostave. Ovi kamioni se kreću bez buka i zagađenja , što ih čini idealnim za saobraćaj u visokourbanim sredinama. Ove kamione pokreće elektromotor sa permanentnim magnetima, snage 129 kW, koja se prenosi na stražnju osovinu. Elektromotor se napaja iz šest Li-Ion baterijskih blokova, napona 420 V, kapaciteta po 13,8 kWh.

DPD je međunarodna kurirska služba, koja samo u Velikoj Britaniji zapošljava više od 6.000 radnika i ima flotu od 2.430 vozila. DPD će koristiti dva Fuso eCantera, tokom inicijlanog perioda od dvije godine.

Wincanton PLC je najveća britanska logistička kompanija, sa oko 17.500 uposlenika, koji rade na više od 200 lokacija. Ova kompanija će koristiti pet kamiona Fuso eCanter.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.