TRANSFORMERS smanjuje potrošnju do 25 posto

350
Schmitz Cargobull predvodi projekt TRANSFORMERS, čiji je cilj doprinijeti smanjenju emisije CO2 za 25% po tonskom kilometru u cestovnom prijevozu robe.

Projekt se bazira na tri realno provedive adaptacije današnjih poluprikolica: aerodinamičkoj optimalizaciji, hibridizaciji i prilagodbi utovarnog kapaciteta karakteristikama tereta.

Hibridizacija uključuje regeneraciju energije kočenja, pohrana u baterijama i njeno ponovno korištenje za pogon treće osovine. Baterije su kapaciteta 22 kWh i ugrađene su u šasiju prakolice i strujom napajaju elektromotor snage 80 kW i okretnog momenta od 200 Nm. Instalacija hibridnog pogona povećava masu prikolice za 1.140 kg, a na ovaj način se potrošnja smanjiti od  3 do 5 posto.

Aerodinamička optimalizacija uključuje spuštanje krova (ako to volumen tereta dopušta), zaobljena prednja stijena, bočne oplate i stražnji deflektori. Svi ovi zahvati mogu smanjiti potrošnju do 8%.

Prilagodba utovarnog kapaciteta kroz bolje iskorištenje utovarnog volumena u slučaju prijevoza laganije i srednje teške paletizirane robe, na način da se osigura prostor za 34 europalete u jednoj razini, ili da se tovari na dvije etaže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.