Ovi vozači najviše divljaju na auto-putevima, ni duple kazne ne mogu da ih uspore (SRB)

550

Kako vozača sa stranim tablicama ima manje na auto-putu tako ima i manje kazni za prekoračenje prosečne brzine – saobraćajna policija ove nedelje je napisala upola manje kazni nego prošle nedelje na naplatnoj rampi u Šimanovcima.

Poređenja radi, ove nedelje saobraćajci su napisali 253 prekršajnih prijava dok su prošle nedelje kaznili čak 686 vozača.

Doduše, prošle nedelje policajci su na rampi dežurali u ukupno četiri smene po 12 sati dok su ove nedelje bili u Šimanovcima tri smene po 12 sati.

Ipak, brojke upućuju na to da su najveći prestupnici vozači sa stranim registarskim oznakama. Tako je od početka pojačane kontrole kažnjeno čak 862 stranaca, a samo 45 vozača sa domaćim tablicama.

Plati kaznu pa nastavi da vozi brzo

– Prošle nedelje smo napisali znatno više kazni jer je na auto-putu bilo više vozača sa stranim registarskim oznakama koji su putovali pred katolički Božić. Dešavalo nam se da naplatimo kaznu vozaču zbog čega on izgubi 15 ili 20 minuta i onda posle toga ponovo krene da vozi prebrzo pa ga zaustave presretači i opet mu naplate kaznu zbog prekoračenja ovog puta trenutne brzine – objašnjavaju u saobraćajnoj policiji.

Tačno duplo više vozača prošle nedelje išlo je kod sudije za prekršaje zato što su jurili više od 160 na sat. Inače, najveća zabeležena prosečna brzina tokom akcije saobraćajne policije bila je čak 184,76 kilometara na sat.

Kazne na auto-putu zbog prekoračenja saobraćajne brzine

Ove nedelje kažnjeno je 253 vozača, devetroro otišlo kod sudije za prekršaje
Prošle nedelje kažnjeno je 686 vozača, 18 otišlo kod sudije za prekršaje
862 vozača sa stranim tablicama je kažnjeno zbog prekoračenja prosečne brzine
45 vozača sa domaćim registarskim oznakama je sankcionisano zbog prekoračenja prosečne brzine
184,76 km/h najveća zabeležena prosečna brzina na auto-putu
120 kilometara na sat je ograničenje na auto-putu s tim što je saobraćajna policija tolerisala prekoračenje prosečne brzine do 10 kilometara na sat.
Kazne

Za brziju 130-140 kazna je 25€/13€*

Za brzinu 140-160 kazna je 43€/22€

* Manja cifra je iznos kazne ako se plati u roku od osam dana, 50 dinara košta poštarina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.