Renault Trucks – Optidriver Xtended mjenjač sa dodatnim stepenima prenosa

298

Renault Trucks dodao je robotizirani mjenjač ​​Optidriver Xtended, na kamione C i K serije, opremljene sa ekstra sporim (crawler) brzinama. Ovo omogućuje korisnicima koji rade u teškim uslovima da imaju mogućnost korištenja jednog ili dva dodatna spora stepena prenosa.

Vozila u kamionima Renault Trucks C i K sada mogu biti opremljena robotiziranim ekstra sporim mjenjačem, Optidriver Xtended. U zavisnosti od zahtjeva, kupci mogu izabrati jedan ili dva dodatna stepena prenosa postavljena prije ‘prve’ brzine, što omogućuje vozačima da pomijeraju svoje kamione brzinama između 0,7 i 2 km/h, sigurno i sa visokom preciznošću.

Optidriver Xtended poboljšava udobnost vožnje i mogućnosti manevrisanja kamiona u teškim uslovima vožnje, kao i olakšavanje kretanja uzbrdo pri punom opterećenju. Optidriver Xtended takođe smanjuje operativne troškove za kupce, jer se smanjuje mogućnost kvara na kvačilu.

Optidriver Xtended je dostupan u verziji sa 13 stepeni prenosa preporučuje se korisnicima koji rade u građevinskoj i teškoj industriji, u situacijama teškog saobraćaja preko 80 tona, kao i aplikacijama koje zahtijevaju konstantno i sporo kretanje kamiona, kao što su rasipači i mašine za čišćenje. Optidriver Xtended sa 14 stepeni prenosa, dostupan je na vozilima sa pogonom na sva četiri točka, konstruisan da zadovolji ekstremne zahtjeve u kamenolomima, rudnikcima, šumama i naftnim poljima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.