U utorak, 4. augusta, policija je otkrila 155 kilograma kokaina u srži smrznutog pilećeg mesa u kompaniji De Lieru. Teret je bio namijenjen Velikoj Britaniji, javila je policija u srijedu.

Prilikom pregleda zaposlenika odeljenja za infrastrukturu Nacionalne jedinice, pažnju su privukle četiri palete sa kutijama smrznute piletine. Palete su bile namijenjene Velikoj Britaniji i bilo je primjetno da su kutije na njima loše zapkovane. Štaviše, izgledalo je kao da su otvorene brojne kutije i zatim ponovo zapečaćene.

Pas za praćenje stigao je i nakon što je udario u paletu otvorena je kutija. Pas je mirisao dobro jer je policija pronašla neke pakete zamotane u plastiku. Nakon testa petvrđeno je da je kokain. Nakon što su sve kutije otvorene, na šalteru je ostalo 155 paketa od 1 kilograma kokaina.

Teret je zaplijenjen, a policija vrši daljnju istragu porijekla i odredišta tereta. Nikakva hapšenja nisu izvršena. Transportna kompanija bila je zadovoljna otkrićem. Da su droge otkrivene, na primjer, tokom transporta u Velikoj Britaniji, njihov vozač mogao bi upasti u ozbiljne probleme.