Španska transportna kompanija Primafrio Group lansirala je novu veliku narudžbu za DAF, od 1.300 kamiona XF 480 Super Space Cab. Prva serija od 400 kamiona već je isporučena, a sljedeće su predviđene za kraj 2023. godine.

Primafrio Group, osnovana početkom 1960-ih, specijalizirala se za transport hladnjača i dragocjenosti. Organizacija sa sjedištem u Murciji ima podružnice u Andaluziji, Kataloniji, Baskiji i Lisabonu, kao i u Francuskoj i Njemačkoj. Na kraju 2020. flota Primafrio uključuje 900 kamiona DAF.

„2016. godine potpisali smo prvi ugovor za isporuku 1.000 DAF kamiona za Primafrio Group, od kojih je prvih 300 isporučeno sljedeće godine. Svakodnevne operacije pokazale su nam da su ova vozila bila pouzdana, efikasna i udobna. Ova nova narudžba dio je plana obnove voznog parka koji nam omogućava rad s najmodernijim kamionima “, rekao je José Esteban Conesa, izvršni direktor tvrtke Primafrio.

“Nova narudžba ojačala je odličan profesionalni odnos s DAF-om. S 1.300 kamiona DAF XF Super Space Cab možemo poboljšati profitabilnost i efikasnost na našim rutama, a otisak CO2 grupe Primafrio bit će smanjen “, dodao je José Esteban Conesa.

“Činjenica da se vrhunski prijevoznik kao što je Primafrio Group odlučuje za DAF XF na osnovu prethodnog iskustva veliko je priznanje pouzdanosti, efikasnosti i udobnosti naših kamiona”, rekao je Richard Zink, direktor marketinga i prodaje i član uprave DAF kamioni.